“Бианор Холдинг АД (БФБ: BNR) подписа окончателно споразумение за придобиване на

...
“Бианор Холдинг АД (БФБ: BNR) подписа окончателно споразумение за придобиване на
Коментари Харесай

Бианор Холдинг придобива софтуерната компания GotoAdmins

“Бианор Холдинг ” АД (БФБ: BNR) подписа дефинитивно съглашение за придобиване на 100% от българската софтуерна компания “ГоутуАдминс Груп ” ООД (GotoAdmins).

GotoAdmins е бързо разрастваща се ИТ компания с тясна специализация в региона на DevOps, миграция и ръководство на облачни услуги, и цифрова промяна. Компанията създава и ръководи персонализирани инфраструктурни решения за стартъпи и дребни и междинни предприятия. GotoAdmins си партнира интензивно със международни водачи в региона на ИТ инфраструктурата и обвързваните с нея услуги, като Amazon Web Services, Microsoft Azure, Гугъл Cloud и Digital Ocean.

Очаква се след окончателното завършване на договорката, актуалните притежатели на GotoAdmins да станат значими акционери в Бианор, а компанията да резервира своя бранд, мениджмънт, тактика, екип и фокус. GotoAdmins ще оперира като самостоятелна компания в холдинга по модела на другите сдружения в групата - “Бианор Сървисиз ”, “ITIDO ” и “Databreathe ”.

“Сделката с GotoAdmins е значима стъпка от осъществяването на нашия проект за напредък, ” споделя Спартак Кабакчиев, действен шеф на “Бианор Холдинг ”. “GotoAdmins специализира в доста настояща област и ще способства за повишението на потенциала на групата посредством разширение на кръга от предлагани услуги. Моделът на компанията за постигане до нови клиенти посредством партньорства с огромните облачни снабдители се разграничава от този на останалите компании от групата и това ще докара до спомагателна диверсификация на комерсиалните канали, ” добави Кабакчиев.

“За нас в GotoAdmins присъединението към групата на Бианор е опция да влезем в нов стадий от развиването на компанията. Вярваме, че то ще ни даде достъп освен до нови клиенти и планове, само че и опция за шерване на скъп търговски и административен опит, ” сподели Стоян Петков, съосновател и шеф на GotoAdmins.

“Радваме се да бъдем част от Бианор и да работим дружно с останалите компании в групата. Уверени сме, че синергиите посред ни ще дадат позитивни резултати още в идващите месеци, ” сподели Красимир Косев, съосновател и шеф на GotoAdmins.

Това е третата договорка за придобиване, която Бианор осъществя в границите на последните шест месеца, като част от тактиката на групата за допълнение на органичния напредък с консолидация на други сполучливи български софтуерни компании. Сделката ще докара до диверсифициране на потребителската база и разширение на компетенциите и портфолиото от профилирани ИТ услуги предлагани от групата.

В покупко-продажбите не вземат участие свързани и/или заинтригувани лица. Сделките не попадат в приложното поле на член 114, алинея 1 от ЗППЦК, защото придобиването и ръководството на присъединяване в дъщерни сдружения е нормалният предмет на активност на „ Бианор Холдинг “ АД като холдингово сдружение. Придобиването на собствеността върху GotoAdmins ще бъде осъществено след осъществяването на избрани предварителни условия, контрактувани в споразуменията за придобиване, като сбъдването на част от тези условия е отвън контрола на страните. По тази причина, общественото откриване на информация за останалите параметри на договорката към сегашния миг може значително да навреди на законните ползи на “Бианор Холдинг ” и да попречи на завършването на договорката, заради което същите ще бъдат оповестени на по-късен стадий. Дружеството е подхванало всички ограничения, с цел да подсигурява поверителността на тази информация и няма възможност забавянето на разкриването й да подведе или заблуди вложителите.

Консултанти по договорката са DGKV, SIS, Tz&P и АФА. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР